Pesuhuolto

 

Useat ilmalämpöpumppu valmistajat suosittelevat laitteisiinsa 2 vuoden välein tehtävää pesuhuoltoa.

 

Pesuhuollolla varmistetaan laitteen tehokas ja oikea toiminta.

Vuosia käytössä ollut ilmalämpöpumppu on kerännyt itseensä pölyäja muuta pienhiukkasta, jotka säännöllisesti puhdistetuista suodattimista huolimatta ovat päässet kennoston rakoihin. Kertynyt pöly yhdessä koneen aikaansaaman kosteuden kanssa alkaa pikkuhiljaa homehtua, aiheuttaen sisäilmaan hajuhaittaa ja allergeenejä.

Kennoon kertynyt pöly myös heikentää ilmavirtausta, joten usein tehottomalta tuntunut ilmalämpöpumppu herääkin uudelleen henkiin pesuhuollon ansiosta.

Sisäyksikön lisäksi pesuun joutuu myös ulkoyksikkö, johon vuosien mittaan kertyneet siitepölyt, neulaset, lehdet ja noki pestään liuottimella pois. Ulkyksikön pesun yhteydessä tarkastetaan myös koneikon kylmä-aine tilanne, mittaamalla ilmalämpöpumpun käyntipaineet. Tarvittaessa lisäämme sopivan määrän kylmä-ainetta, jos laitteisto näyttää vajaalta.

Vajaalla kylmä-ainetäytöksellä toimiva kone kuluttaa huomattavasti enemmän sähköä kuin normaali täytöllä oleva kone. Vajaan kylmä-ainetäytön tunnistaa tehottomasta koneesta ja pakkasella jäätä keräävästä ulkoyksiköstä. Ilmalämpöpumput on suunniteltu sulattamaan ulkoyksikköön kertynyt huurre automaattisesti noin 1 kerran / tunti (mallista riippuen). Jos sulatus jakson jälkeen ulkoyksikössä on vielä nähtävissä isoja määriä jäätä tai huurretta, on oletettavaa että kylmä-aine määrä on vajaa, eikä ilmalämpöpumpun teho riitä ulkoyksikön sulanapitoon.

 

Huolehdi siis ennen lämmityskauden alkua että ilmalämpöpumppusi on valmiina tulevaan talveen ja tilaa pesuhuolto heti!

 

 

 

 

Kuva käytetty Creative Commons:lta Cirrus Sky 

Tee nettisivusto ilmaiseksiWebnode